Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!

esti-prieten-bun-somnul-alege-salteaua-potrivita-dormi-fara-griji

Avantajele unui somn de calitate sunt pe cât de numeroase, pe atât de semnificative, în primul rând pentru sănătate. Somnul odihnitor asigură atât menținerea sănătății corpului, dar și starea de bine generală a fiecăruia dintre noi. Pentru cei care preferă să doarmă mai mult, sau cei care petrec defel mai mult timp în pat, o saltea adaptată nevoilor personale, dar și așteptărilor legate de confort devine o alegere foarte importantă. 

Salteaua dă semne că trebuie schimbată? Ascult-o, îți va fi bine!

Primul criteriu la care trebuie să fii atent este vechimea saltelei, dacă acesta are între 7 și 10 ani, ar fi bine să o schimbi. Aspectul saltelei este de asemenea un indicator foarte important; dacă aceasta prezintă semne de deformare în special în zona pe care dormi de obicei, sau arcurile încep să se simtă, în curând vei începe să te agiți, iar somnul tău nu va mai fi odihnitor, moment în care va trebui să schimbi salteaua. 

Cum întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi, ideal ar fi să schimbi salteaua de pat înainte ca aceasta să devină o piedică pentru un somn odihnitor și relaxant. Efectele asupra sănătății sunt de altfel foarte importante, numeroase studii arată că oamenii care nu dorm suficient sau al căror somn nu este unul calitativ, sunt predispuși la o serie de afecțiuni și boli, printre care hipertensiunea arterială, diabetul sau pierderea memoriei. În plus, insuficiența somnului are un efect direct asupra dispoziției generale, ducând la iritabilitate, hipersensibilitate, sau chiar depresie. 

În schimb, o saltea de calitate, adaptată nevoilor tale fizice, va conduce la atenuarea durerilor de spate, durerilor lombare, durerilor gâtului și va ajuta la menținerea coloanei într-o poziție corectă și confortabilă. Mușchii vor fi mai relaxați și circulația sângelui va fi de asemenea îmbunătățită. 

În cazul în care familia ta este una mai extinsă și cuprinde unul sau mai mulți copii/adolescenți, este cu atât mai important să alegi o saltea de copii care să nu le pericliteze sănătatea întrucât coloana vertebrală a acestora este mult mai fragilă și poate fi deformată mult mai ușor. 

Nu știi cum să alegi o salteaua de pat nouă? Iată câteva sfaturi.

Alegerea saltelei poate fi una destul de ușoară dacă ții cont de câțiva factori cum ar fi: dimensiunea saltelei, poziția în care dormi, dar și bugetul pe care vrei să-l aloci.

Lungimea saltelei trebuie să fie întotdeauna cu 15-20 de cm mai mare decât înălțimea ta, acesta fiind primul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când vrei să achiziționezi o saltea nouă. 

De asemenea, dimensiunea patului este foarte importantă; în cazul paturilor pentru o singură persoană, cele mai populare saltele au o lățime de 90 cm, dar există și modele cu lățimea între 80 și 120 cm.

În cazul paturilor duble, poți opta pentru o saltea cu lățimea cuprinsă între 140 și 200 cm, în funcție de spațiul de care dispui. De asemenea, și înălțimea saltelei este importantă pentru a face alegerea potrivită. Grosimea minimă recomandată este de 16 cm, cea optimă fiind cuprinsă între 20-24 de centimetri. Dacă înălțimea saltelei este mai mare de 24 de cm, această este mai confortabilă, dar și mai durabilă.

Poziția obișnuită în care dormi este și ea foarte relevantă pentru alegerea saltelei potrivite. 

Dacă dormi pe spate, vei avea nevoie de o saltea suficient de fermă, de exemplu saltelele pe arcuri sau cele hibride, care pot asigura un suport sporit, dar și o poziție sănătoasă. E recomandat să eviți saltelele moi, care pot duce la numeroase zone de presiune care în timp pot conduce la afecțiuni serioase.               

Dacă de obicei dormi pe burtă, atunci ai nevoie  de o saltea care să-ți asigure o susținere uniformă, întrucât în poziția această toracele tău este supus unei mari presiuni. Spre deosebire de cei care dorm pe spate, cei a căror poziție de somn este cea pe burtă trebuie să se orienteze către o saltea care asigura un suport ferm al soldurilor și al umerilor în timpul somnului.                        

Dacă preferi să dormi pe-o parte, nivelul de fermitate a saltelei trebuie să fie unul mediu. Această poziție implică mai multă mobilitate în timpul somnului, schimbând în mod repetat părțile pe care dormi. Așadar, ai nevoie de o saltea care ține pasul cu activitatea ta, de exemplu saltelele cu spumă. Este foarte important că această să fie suficient de moale pentru a se adapta formei corpului și pentru a preveni eventualele puncte de presiune. Ține cont de faptul că atât umerii, cât și șoldurile tale trebuie să se scufunde în saltea, astfel încât coloana ta să se afle într-o poziție dreaptă pe durata somnului, fără a expune articulațiile unor eventuale presiuni.

Bugetul pe care decizi să-l aloci pentru achiziția unei saltele este de altfel un factor important. Întrucât poate avea un impact direct asupra sănătății și confortului tău, cel mai bine ar fi să privești cumpărarea saltelei ca pe o investiție atât în sănătate, cât și în confortul propriu. Cu un buget între 1.500 și 2.500 de RON poți găsi o saltea calitativă, confortabilă, dar și rezistentă. 

Găsește salteaua potrivită nevoilor și preferințelor tale

Când vrei să faci cea mai buna alegere, trebuie sa ții cont și de faptul că există mai multe tipuri de saltele: saltelele cu arcuri al căror preț este între 500 și 3.000 de lei, saltelele cu spumă, având un preț între 300 și 8.000 de lei, saltelele din latex, cu prețuri cuprinse între 900 și 2.000 de lei, iar saltelele pentru copii ajungând de la 150 până la 800 de lei. De asemenea, unele oferte cuprind pachete formate din saltele și articole pentru pat, așternuturi, perne, sau toppere. 

Saltelele cu arcuri - cele mai avantajoase ca preț, dar și cele mai variate ca modele, au o durata de viață relativ lungă și sunt perfecte pentru persoanele cu o greutate mai mare întrucât au o fermitate ridicată. Principalele lor dezavantaje sunt legate de flexibilitate - uneori destul de redusă, dar și gradul de vibrație mai ridicat, ceea ce poate face că partenerul să simtă mișcarea ta din timpul nopții.

Saltelele cu spumă au ca principal avantaj flexibilitatea și faptul că se modelează după forma corpului, reduc presiunea în anumite zone, oferă un suport foarte bun și sunt foarte ușor de curățat. Însă durata acestora de viață este mai mică, iar riscul deformarii în special a coloanei este mai ridicat, în comparație cu saltelele cu arcuri. 

Saltelele din latex au o durata de viață mai lungă, au proprietăți antimicrobiene și izolează mult mai bine mișcările din timpul somnului. Două dezavantaje care trebuie menționate în cazul acestora sunt inflexibilitatea (pot fi dificil de mutat sau de întors) și sensibilitatea la căldură sau razele solare.

În sfârșit, ultimul tip de saltele - cele hibride - sunt în general cele mai convenabile întrucât reprezintă o combinație între mai multe tipuri păstrând multe din beneficiile fiecărui tip, și eliminând diverse dezavantaje, singurul inconvenient dovedindu-se a fi prețul care de cele mai multe ori este mai ridicat comparativ cu prețul pentru celelalte tipuri de saltele.

Indiferent care este tipul de saltea pe care decizi să-l achiziționezi, adu-ți aminte de importanța pe care acesta o are pentru somnul, odihna, și starea ta generală, și fă alegerea cea mai potrivită atât pentru tine, cât și pentru cei dragi ție.

 

###6N8A89YN9###

###6ANII286S###

###A8A88I6Y2###

###SA9N3IY9Y###

###AINS8I9II###

###SA9N32223###

###SSYI9Y833###

###SSYI9Y8YS###

Autor:


Tag-uri:

Alte articole


8 Martie: O Zi de Recunoștință și Inspirare


Concediu Perfect: De Ce Este Momentul Ideal să Începi Planificarea Acum?


Sărbători fericite și sigure pentru cei mici: Importanța echipamentelor de protecție în perioada Crăciunului


Brazi Artificiali: Alegerea Sustenabilă și Durabilă pentru Sărbători Fericite


Cum să Profitați la Maximum de Black Friday cu 3CHEAPS.com


Descoperă iPhone 15: Un Pas în Viitorul Tehnologiei Mobile


Organizatoare și Cutii Scule: Cum să Găsești Cele Mai Bune Oferte Online


Automatizarea Porților: Tipuri, Beneficii și Opțiuni Avansate pentru Confort și Siguranță


Ghid complet pentru alegerea unui aparat foto - Mirrorless vs DSLR vs SLR vs Compact


De ce este important să folosești un comparator de prețuri care oferă informații actualizate in timp real?


Top 10 Cadouri Ideale pentru Cumpărăturile de Paște: Cum Să Economisiți Bani, Timp și Efort


3CHEAPS la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest: Idei și strategii pentru dezvoltarea afacerilor online


Cele mai importante 10 lucruri la care să fii atent când comanzi un laptop


De ce să folosești comparatoare de prețuri înainte să faci cumpărături online


Cele mai potrivite cadouri pentru 8 Martie: 3 categorii de produse pentru a le arăta recunoștința!


La mulți ani! Primăvara aduce Mărțișorul - Simbolul bucuriei și fericirii


Valentine's Day se apropie și mulți dintre noi căutăm cadouri deosebite pentru persoana iubită.


3 idei de cadouri cu care nu poți da greș de Crăciun. Tu ce alegi?


Black Friday - evenimentul de shopping cel mai așteptat al anului. Oferte și reduceri incredibile la doar un click distanță!


Ești pasionat de lectură, dar și preocupat de natură? Comandă un ebook reader și bucură-te de lectură în timp ce protejezi natura


Ghiozdanul micuțului tău e gata de școală? Nu uita de echipamentul pentru ora de sport!


Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!


Top 3 reguli pentru a combina perfect vinul cu mâncarea. Tu le cunoști?


Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă


Anette Resort - alegerea perfectă pentru răsfăț, relaxare și clipe magice!


Descoperă noile funcționalități ale platformei 3CHEAPS și bucură-te de shoppingul online!


Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!


Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor


Se apropie Valentine's Day și nu ai idei de cadou? Mergi la sigur cu o pereche de...șosete!


Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!


Comparatoarele de prețuri: utilitate mare, provocări pe măsură


Sistem de supraveghere video


Testare COVID-19: alege tipul de test de care ai nevoie


Ia tradițională - punte între trecutul și viitorul culturii populare românești


Automatizarea porților batante, culisante și autoportante - o reală investiție pentru siguranța oricărei case


Cumpără un kit unghii cu ojă semipermanentă sau gel și treci de la un simplu hobby la o adevărată afacere la tine acasă!